Om

Scenkollektiv Sthlm är ett nätverk med professionella scenkonstnärer som producerar egna föreställningar och utbildningar för skolor, barn, ungdomar och vuxna.

Om oss

Sara Beer

Sara Beer är dramatiker, regissör, pedagog, frilansskribent och teaterproducent. Hon har lång erfarenhet av att arbeta med barn, ungdomar, amatörer och professionella skådespelare. Hon har många års erfarenhet som dramatiker och har skrivit dramatik för bl a Unga Dramaten, Pantomimteatern och Dramalabbet. Hon har hållit många kurser under sin karriär och är väldigt skicklig på att locka fram kreativiteten och ta bort prestationsångest. Sara frilansar även som producent och dramaturg.

Kontakt: saralonnbackbeer@gmail.com/070 721 60 38

Joe-Rideout-600x900-c-center

Jo Rideout är skådespelare, regissör och pedagog och utbildad vid East 15 Acting School i London där hon medverkat i produktioner vid Swan Theatre i Stratford-upon-Avon, Theatre Royal Windsor, Mermaid Theatre, Comedy Theatre i West End, Vienna English Theatre m fl och regisserat produktioner på Latchmere Theatre och Gatehouse Theatre i London. I Sverige har Jo medverkat som skådespelare i produktioner på Dramalabbet, Unga Klara, Teater Giljotin och Kalmar Byteater. Jo arbetar på Romateatern med internationella kulturutbyten och utveckling av en engelskspråkig Shakespearescen på Gotland. Jo har skrivit och medverkat i Romateaterns föreställningar i St:a Gertruds ruin i Visby och medverkade dessutom i »Fåfängt frieri« 2015 och »Lika för lika« 2016 på Romateatern.

IMG_1686

Joachim Hiort af Ornäs, dramatiker, pedagog och lärare i filosofi och sfi. Han har skrivit två av pjäserna som producerats av Scenkollektiv Sthlm; ena delen av Stockholmshistorier »Hej Ann« och »Hassemannen«

21369589_10157076012512925_4079057801491108843_n

Charlie Beer, dansare, koreograf och översättare.
Var med och grundade dansgruppen Projekt Chu
2010. Idag är han medlem ToXICS som regelbundet producerar danscovers som man kan se på deras Youtube-kanal.
Under teaterveckorna på Nämdö är Charlie med och koreograferar våra dansnummer.
Charlie är även verksam som översättare och arbetar just nu med en nyöversättning till engelska från japanskan av Final Fantasy 7.

Tidigare projekt:

Stockholmshistorier
-en föreställning med två enaktare
Hej Ann av Joachim Hiort af Ornäs, regi av Stefan Marling
Dag & Dervischa av Sara Beer, regi Jo Rideout

Hassemannen av Joachim Hiort af Ornäs
– reading, samtal & workshop

Pågående projekt:

Teaterkollo för barn och ungdomar i samarbete med Nämdö Hembygdsförening
och Värmdö kommun

Aliens with extraordinary skills av Saviana Stanescu
-översättning, läsningar & workshops, ansökningar om kulturstöd